Provimi i Maturës do të zhvillohet në ambiente të mbyllura

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) ka marrë vendim që Provimi i Maturës sivjet të organizohet në ambiente të mbyllura, me qëllim që të eliminohen keqpërdorimet e mundshme. Madje, nëpër klasa do të lejohen vetëm 15 nxënës, ndërsa edhe monitorimi do të jetë...
Më shumë

Ministri Bajrami bisedoi me udhëheqës komunal dhe udhëheqës të shkollave për Provimin e Maturës

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami, është takuar sot me kryetarë të komunave, drejtorë komunal të arsimit dhe drejtorë të shkollave të mesme të larta të Kosovës, me të cilët ka biseduar për administrimin e Provimit Shtetëror të Maturës, pjesa e parë e...
Më shumë

Palët përplasen për pragun e Provimit të Maturës

Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini dhe Sport ka mbajtur sot dëgjimin publik lidhur me Provimin e Maturës Shtetërore. Në këtë debat, ku të ftuar ishin përfaqësueses të MASHT-it, shoqërisë civile, prindër dhe aktorë të tjerë, kishte mendime të ndryshme lidhur...
Më shumë

Maturantët duhet ta kalojnë pragun e kalueshmërisë edhe këtë vit

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT) i ka njoftuar maturantët se duhet që edhe sivjet t’i nënshtrohen Provimit Shtetëror të Maturës dhe ta kalojnë pragun prej 50 për qind të rezultatit të përgjithshëm të pikëve të këtij provimi. Pavarësisht se Qeveria e Kosovës...
Më shumë

Prezantohet projektligji për heqjen e pragut të kalueshmërisë të testit të maturës

Në mbledhjen e qeverisë ministri i Arsimit dhe Teknologjisë Arsim Bajrami paraqiti Projektligjin e Provimit të Maturës Shtetërore me të cilin këtij provimi i hiqet pragu i kalueshmërisë. Bajrami njoftoi kabinetin qeveritar se ky projektligj është rishikim i Ligjit për Provimi...
Më shumë

Heqja e testit të maturës i gëzon komunat, shqetëson ekspertët

Ministri i Arsimit, Arsim Bajrami gjatë muajit shkurt tha se do të propozohet që të hiqet pragu i kalueshmërisë së testit të maturës. Ai tha se së shpejti do të dërgohet në Kuvend Ligji për provimin e maturës shtetërore, ku edhe do të propozohet  heqja e pragut. Një gjë e till...
Më shumë

Testi i maturës do të ndryshohet

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami, ka takuar të mërkurën maturantë të Gjimnazit “Kuvendi i Arbërit ” në Ferizaj, në funksion siç tha të vendosjes së kontakteve të drejtpërdrejta me ta dhe arsimtarët. Ministri Bajrami ka thënë se takimi ka...
Më shumë

Provimi i maturës do të bëhet në mënyrë digjitale

Ministria e Arsimit ka njoftuar se ka kontraktuar një kompani austriake për të realizuar projektin e digjitalizimit për provimin e maturës shtetërore. Kompania e njohur austriake për teknologji BIT, ka fituar të drejtën për ta zbatuar projektin e digjitalizimit të maturës në...
Më shumë

Mbi 3 mijë studentë pritet të pranohen në afatin e dytë në UP

Të hënën është hapur edhe zyrtarisht konkursi i afatit të dytë për pranimin e studentëve në Universitetin e Prishtinës. 3192 studentët parashihet të pranohen në këtë afat, 1854 prej të cilave studentë të rregullt dhe 1338 me korrespondencë. Sipas Adem Behës, këshilltarit të...
Më shumë

Sivjet s’ka studime për matematikë në UP

Këtë vit definitivisht nuk do të ofrohen studime në Departamentin e Matematikës të Fakultetit të Shkencave Matematiko-Natyrore në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”. Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT), i ka kthyer përgjigje negative kërkesës së...
Më shumë